Mensen Zeggen Dingen

Mensen Zeggen Dingen x Natlab
di 12 mrt 20:00
12 mrt
20:00

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen.

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Deur open: 20:00
Start programma: 20:30


ARTIESTEN 23 JANUARI

HOST: HENDRIK DE PECKER
Hendrik is dichter, schrijver en theatermaker. In zijn werk zoekt hij naar hoop en waar je dat kan vinden in deze tijd. Doormiddel van tragikomische, maar stiekem toch poëtische teksten probeert hij de wereld iets mooier en misschien zelfs grappiger te maken. Hij trad op als dichter op Lowlands, Dichters in de Prinsentuin en de Zwarte Cross. Hij werkte bij Dries Verhoeven en schreef voorstellingen die onder ander te zien waren op theaterfestival de Parade en Karavaan festival.

DANNY X KUIPER
Als vader van 2 dochters en een verleden als militair weet Danny maar al te goed onder welk bed de monsters schuilen en durft deze dan ook bij de lurven te pakken en bij naam en toenaam te noemen. Achter de vaak melancholische teksten van zijn werk schuilt een vorm van zelfreflectie, relativeren en humor welke gepaard gaat met oprechtheid zonder pretenties.

Als organisator en initiatiefnemer van het woordpodium Onuitgesproken in Eindhoven wil hij samen met een bevlogen team literaire performancekunsten een plek geven in Brabant en laten zien dat deze alles behalve stoffig zijn. Danny is een man met een grote mond en een nog groter hart maar zeker iemand waar zeker nog niet het laatste over gezegd is, laten we het onuitgesproken noemen.

NIKKI ONG
Nikki Ong schrijft en maakt theater. Dat doet ze door te dichten, te performen, toneel te schrijven, dramaturg te zijn en te vertalen. Ze studeerde af aan de opleiding Writing for Performance met een scriptie over schrijven vanuit niet-menselijk leven. Hiervoor won ze de prijs voor beste afstudeeronderzoek. In haar gedichten, verhalen en toneelstukken speelt ecologie een grote rol. Ze werkt nu aan een voorstelling waarin ze haar relatie met andere levensvormen en landschappen onderzoekt. Daarvoor liep ze 500 kilometer in haar eentje door Lapland.

EMMA VAN DEN BERG
Emma van den Berg is schrijver en journalist. Haar werk is onder andere te vinden bij VICE, BNNVARA, Cineville en haar eigen platforms, waar ze onder andere de podcast "Komt Een Vrouw Bij De Homo" uitbracht. Met BOOS sleepte ze verschillende prijzen voor online programma's in de wacht (waaronder een Televizierster voor beste online serie), en dit jaar won ze samen met ditzelfde team de Zilveren Nipkowschijf voor de documentaire "BOOS: THIS IS THE VOICE", evenals de Televizierster impact. Op dit moment werkt ze met veel plezier aan haar debuutroman bij uitgeverij Lebowski. Emma schrijft graag woedende teksten die enigszins ongemakkelijk doch herkenbaar zijn. Gelukkig kan er meestal ook gelachen worden. Althans, dat hoop je dan.

STEFF GEELEN
Steff Geelen (1995) is schrijver, theatermaker en performer met een achtergrond in sociologie. Hun werk is beeldend, ritualistisch en interdisciplinair en onderzoekt vaak een of meerdere van de volgende thema’s: metamorfose, mythologie, verlangen, controleverlies en ontheemding. Steff is coach en maker bij Poetry Circle Nowhere en als vaste maker aangesloten bij Likeminds. In 2020 werd hen samen met veertien andere (internationale) kunstenaars geselecteerd voor de 3Package Deal, een talentontwikkelingsbeurs van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. In 2021 maakte hen twee voorstellingen; Ring Ding Ding een audiovisuele installatie over het leven van voorwerpen voor Over Het IJ festival en Mannish, een persoonlijk, filosofisch onderzoek naar de male gaze die in première ging tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Hen schrijft poëzie, proza en essays en publiceerde eerder op Hard//Hoofd, De Optimist en in Kluger Hans.

DEAN BOWEN
Dean Bowen (1984) is dichter en performer en programmamaker. Hij houdt zich bezig met de dynamiek van de samengestelde identiteit en hoe deze zich verhoudt tot een politieke en maatschappelijke positionering. Zijn schrijven is een continue verkenning van de talige mogelijkheden in een steeds verder oprekkende wereld.

 

Credits

Mensen zeggen dingen en voor die mensen is er een podium.

www.mensenzeggendingen.nl
INSTAGRAM: @wijzeggendingen 
FACEBOOK: Mensen Zeggen Dingen
YOUTUBE: Mensen Zeggen Dingen
SPOTIFY

ARTISTIEKE LEIDING: Teddy Tops
ZAKELIJKE LEIDING: Paula Schneider
PROGRAMMA: Hendrick de Pecker
PRODUCTIE: Maaike Schets
MARKETING: Thamar Kempees
HOST: Hendrick de Pecker