Jean Philipse

1

Oscar Kocken en Lucas de Waard
do 28 sep 20:30
28 sep
20:30
  • 28 sep
    20:30
    MET NAGESPREK
    Podiumzaal

De eenzaamste boom ter wereld, een kind dat op een feestje Nibbitringen aan een dropveter rijgt, een filosoferende kraanmachinist, een dansende clown en een blender waarmee je gesprekken voert. Ze komen allemaal voorbij in deze goudeerlijke, zwart-komische voorstelling over het grootste talent van eenzaamheid: op de meest onverwachte momenten zomaar opduiken en je naar de strot vliegen. 

Deze voorstelling duurt 40 minuten.

In hun voorstelling ‘1’ onderzoeken Oscar Kocken en Lucas de Waard de vele gezichten van eenzaamheid, en wat precies het verschil is met alleen zijn. Ze spitten in romans, liedjes, de Quest en hun eigen leven. ‘1’ is hartverwarmend en hartverscheurend verteltheater, universeel en persoonlijk, melancholisch en hoopvol. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek.

Oscar Kocken schreef voor Spijkers Met Koppen (NPO Radio 2), presenteert talkshows en podcasts en stond eerder op Boulevard, De Parade, Oerol, Lowlands en meer. 

Lucas de Waard maakte de muzikale vertelvoorstelling ‘Stil Leven’, presenteerde ‘De Waard en zijn Gasten’, is werkzaam als scenarist voor televisie en musical en schreef de romans ‘De Kamers’, ‘Kraaien Tellen’ en ‘Bast’.

Jean Philipse

Credits

CONCEPT & SPEL Oscar Kocken en Lucas de Waard
EINDREGIE Marcel Osterop
MET DANK AAN Daniëlle Zawadi, Eva van Pelt, Daan Windhorst, Caresse Donks en Elly Scheele

"Hartverscheurend mooi"

Cultureel Persbureau