All Inclusive | Blue Jean

Georgia Oakley
zo 11 jun 19:00
11 jun
19:00

Dit is hét indrukwekkende speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je jezelf te zijn. En dus de perfecte film om All Inclusive af te trappen! Na afloop krijg je een gratis drankje om gezellig na te kletsen.*

Jean (Rosy McEwen) is gymdocent op een middelbare school. In 1988 neemt de regering van Thatcher een wet aan die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk om uit de kast te komen. 

Blue Jean werd geselecteerd voor het Giornate degli Autori-programma van het Filmfestival van Venetië, waar het bekroond werd met de Publieksprijs. De film won vier British Independent Film Awards, waaronder die voor de Beste Hoofdrol en Beste Debuterend Scenarioschrijver.


ALL INCLUSIVE
Dat veel films gemaakt worden vanuit ‘The Male Gaze’ is geen nieuwe informatie. Maar naast deze mannelijke blik zien we vaak ook de heteronormativiteit van het werk afdruipen. Homo’s worden vaak weergegeven als de blije sidekick en lesbiennes als bittere stoere vrouwen. Het is alsof filmmakers LGBTQIA+ karakters verwerken in hun films zonder zich te verdiepen in de doelgroep.

Gelukkig is er de laatste tijd steeds meer ruimte voor queer makers. De films gaan niet alleen meer over de worsteling van uit de kast komen maar we zien ook andere thematieken de revue passeren waar queer mensen in centraal staan. De wereld veranderd. Dan kunnen we met onze representatie in film niet achterblijven toch?


OVER LUUK VAN DE VEN (die/diens/hij/hem)
Dit programma wordt gecureerd door Luuk van de Ven. Luuk studeerde twee jaar geleden af aan de kunstacademie in de richting film in Breda. In lessen werden vooral grootse cis-hetero mannelijke filmmakers behandeld. Luuk miste de representatie voor het werk waar diens interesse lag. 

Op dit moment heeft Luuk hele fijne ruimdenkende mensen om die heen, maar niet iedereen heeft dit geluk. Daarom zet Luuk zich in om events te organiseren waar queer mensen elkaar kunnen ontmoeten. Maar geen zorgen ook cis-hetero’s zijn natuurlijk meer dan welkom. Echt All Inclusive dus!* Geldig in ons restaurant voor een regulier biertje van de tap, huiswijn of iets fris.

All Inclusive | Blue Jean
Regie
Georgia Oakley
Cast
Kerrie Hayes, Rosy McEwen, Lucy Halliday
Speelduur
97 min
PREMIEREDATUM
do 25 mei
Jaar
2022
Land
Verenigd Koningkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik
Onderdeel van