Great Catch

De CircusCoalitie
vr 1 mrt 20:30
1 mrt
20:30

De Circuscoalitie selecteerde voor de tweede editie van Great Catch - a fresh taste of circus drie korte stukken van een nieuwe generatie circusartiesten. Zij tonen hun bijzondere talent in grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen.

Luuk Brantjes heeft zich gespecialiseerd in de mogelijkheden van het teeterboard (wipplank). Zijn stuk LONE is een ode aan het alleen-zijn, een pleidooi voor de rust en schoonheid daarvan. Tête-bêche (Marieke Thijssen, David Mupanda en Wilko Schütz) combineren in 3+1 spectaculaire acrobatiek met een diabolo als vierde speler. Harvey Cobb won in 2022 de BNG Bank Circusprijs met zijn eigenzinnige mix van comedy, improvisatie en jongleren. Harvey speelt een deel uit zijn eerste solo Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet. Catch it if you can!

DE CIRCUSCOALITIE
Great Catch is een initiatief van de CircusCoalitie. De partners zijn MAAS theater en dans, Rotterdam
Circusstad, Korzo, TENT, Festival Circolo, Buro Piket, Circusbende Festival, De Schuur en Panama Pictures in samenwerking met de opleidingen Codarts en Fontys. Met deze samenwerking willen ze bijdragen aan een goed klimaat voor de creatie en presentatie van circus in Nederland. De CircusCoalitie zet in op het stimuleren van talent, speelplekken en publiek voor circus.

 

Credits

Performers Luuk Brantjes, Tête-bêche, Harvey Cobb
Eindregie Thomas Falk.
Foto Gerrit Schreurs.