What Ever Happened to Mr. Pete?

Het Zuidelijk Toneel
vr 15 dec 20:30
15 dec
20:30

What Ever Happened to Mr. Pete is not your usual play. Deze vervreemdende theaterervaring is een zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. Een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te zijn. Een gedeelde zoektocht, want ook Mr. Pete leert zichzelf kennen in korte, grappige scènes, bevolkt door een bonte stoet personages.

Gebaseerd op het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een voorstelling over Mister Pete. Luchtig, krokant en met voldoende filosofische stevigheid. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit. Zo bewijzen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht opnieuw dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn. Of zoals Joachim de voorstelling omschrijft: “Er is geen touw aan vast te knopen, of je aan op te hangen.”

HET ZUIDELIJK TONEEL
Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Zij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken.
Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.
Piet Menu staat als curator en initiator aan het hoofd. Samen met toekomstig artistiek directeur & regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen we de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten. 

Credits

Regie & tekst Sarah Moeremans
Dramaturgie & tekst Joachim Robrecht
Tekst & spel Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg
Spel Ousmane Bangura, Luca Bötzel, Teun Donders, Myrthe van der Vuurst de Vries
Artistiek advies Piet Menu
Kostuumontwerp Daphne de Winkel
Kostuums Ilse Vermeulen
Lichtontwerp Stan Bannier
Decorontwerp Sarah Moeremans
Technisch geluidsontwerp Timo Merkies
Productie Ellen van Bunnik

“Acteur Joep van der Geest weet Mr. Pete met weinig woorden en terugtrekkende motoriek prachtig gestalte te geven. Aan de andere kant van het oudroze gordijn zal Gillis Biesheuvel als tweede Mr. Pete vast evenveel ontroering en sympathie opwekken.”

de Volkskrant, ★★★★