DANSLOKAAL 11

Conny Janssen Danst
do 2 nov 20:30
2 nov
20:30

‘DANSLOKAAL’ is het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst, waarbij talentvolle makers uitgenodigd worden om nieuw werk te ontwikkelen met de dansers van het Rotterdamse gezelschap. Artistiek leider Conny Janssen, een van de meest toonaangevende choreografen in Nederland, selecteert elke editie in samenwerking met Dansateliers en Korzo een bijzondere verscheidenheid aan talent. In DANSLOKAAL 11 zijn dat Rutkay Özpinar (Korzo), het duo Marta & Kim (Dansateliers) en Patricia van Deutekom (Conny Janssen Danst). De jonge makers krijgen de kans om binnen de professionele context van het gezelschap te werken aan de ontwikkeling van hun eigen signatuur. Het resultaat is een verrassende voorstelling met drie nieuwe werken, gemaakt voor én met de dansers van Conny Janssen Danst. 

DANSLOKAAL 11 gaat landelijk in première tijdens festival de Nederlandse Dansdagen. De voorstelling is daarna te zien in de intieme setting van Huis Conny Janssen Danst in Rotterdam en gaat vervolgens op tournee langs de theaters. Het trouwe publiek van Conny Janssen Danst krijgt zo de kans kennis te maken met het werk van deze jonge, aanstormende choreografen, die op hun beurt zo hun producties ook landelijk onder de aandacht kunnen brengen. 

Dansateliers en Korzo zijn de creatieve partners van DANSLOKAAL 11.

Credits

Choreografen Rutkay Özpinar (Korzo), Marta & Kim (Dansateliers) en Patricia van Deutekom (Conny Janssen Danst)
Dansers Mia Bourhis (stage), Davide Caracciolo (stage), Tommy Heeffer (stage), Pommelien Van Hees, Kenji van Nieuwenhuizen (stage), Enorah Schwaar (stage), Mattia Trematerra, Hinako Yukimoto (stage), e.a. 
Coaching Conny Janssen, Lisa Reinheimer (Dansateliers), Korzo  
Repetitor Yanaika Holle 

‘Sterke choreografieën bij DANSLOKAAL van Conny Janssen Danst’

de Volkskrant, ★★★★