Doe eens lief(2+)

Maas Theater en Dans
zo 15 okt 11:00
15 okt
11:00

In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Hoe vang je een stip? Wanneer zeg je sorry? Kan je van een monster houden? En hoe dans je als je boosheid in je benen zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan het oefenen in lief zijn.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer
“We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld."

NA DE VOORSTELLING
Na afloop van de voorstelling is er een interactief na-programma van de spelers met het publiek.

Credits

Concept Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo
Regie Sara Giampaolo
Spel/dans Anne Fé de Boer, Art Srisayam, Carole van Ditzhuyzen (alternate Anne-Fé de Boer)
Live animaties Anne Fé de Boer
Muziek Frans Baudoin
Decor Peter Raaijmakers
Licht Jeroen Melsen
Coaching Moniek Merkx
Met dank aan Dorien Folkers, Joke Meijer

"Een beeldende, mysterieuze en grappige oefening in goedmaken voor kinderen vanaf twee jaar"

Theaterkrant