De Folly

Bridges Guitar Festival Eindhoven
wo 10 mei 20:00
10 mei
20:00

Paul en Menno de Nooijer hebben samen met Izhar Elias een voorstelling gemaakt over een folly. Je kent het wel, zo'n tempel die je ziet in 19e-eeuwse tuinen en die de spectator voor de gek houdt. En dat is nou precies wat er centraal staat in De Folly. Elias speelt op zijn gitaren de eeuwenoude Folia, en de De Nooijers verzorgen een verassend geprojecteerd spectakel. Een concertvoorstelling om simpelweg van te genieten.

We zien een tempel, of beter gezegd een tempeltje. Of nou ja, is het wel een tempeltje? Het bouwwerk dat we zien, wordt ook wel folly genoemd, en werd puur ter decoratie neergezet in 19e-eeuwse tuinen. Zo werd je als wandelaar gefopt, want dacht jij nou dat je naar een tempel zat te kijken?

In De Folly staat zo’n karakteristiek gebouwtje centraal. Is het een tempel of een projectie ervan? En die gitarist, daar kan je hetzelfde over afvragen. Kortom een absurdistische voorstelling op een kakofonie aan collectieve werkelijkheden waar wij comfortabel gevangen in zitten.

BRIDGE GUITAR FESTIVAL
Het BRIDGE Guitar Festival is uniek in zijn soort. Het slaat letterlijk een brug tussen alle denkbare stijlen gitaarmuziek en verbindt liefhebbers uit alle windrichtingen. BRIDGE brengt verhalen over nieuwe technieken, over de passie voor het instrument. Er zijn workshops, theatervoorstellingen, masterclasses, een omvangrijke beurs, huiskamerconcerten, online activiteiten, ludieke programma’s in de buitenlucht, een talkshow, documentaires, educatie-onderdelen en natuurlijk héél veel livemuziek.

BRIDGE is een samenwerking tussen Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven en Effenaar

 

Dit programma maakt onderdeel uit van

Credits

ISHAR ELIAS: GITAAR

PAUL EN MENNO DE NOOIJER: PROJECTIES