Aftersun

Charlotte Wells
za 25 mrt - wo 29 mrt
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
25
mrt
-
29
mrt

Aftersun is het speelfilmdebuut van Charlotte Wells waarin de jonge moeder Sophie terugkijkt naar een vakantie die ze twintig jaar geleden met haar vader Calum beleefde. Deze dierbare herinnering brengt haar terug in deze gelukzalige tijd, terwijl ze zich gaander weg realiseerd dat haar vader depressief was.

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen. 

Op de internationale filmfestivals regent het nominaties en awards voor Aftersun. Wells ontving op het filmfestival van Cannes een juryprijs bij Semaine de la Critique, en ze ontving een BAFTA. Paul Mescal heeft een Oscarnominatie op zak voor beste acteur.

Aftersun
Regie
Charlotte Wells
Cast
Paul Mescal, Frankie Corio
Speelduur
98 min
PREMIEREDATUM
do 23 feb
Jaar
2022
Land
Verenigd Koningkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
ONDERDEEL VAN:
FILM & FOOD

"Charlotte Wells debuteert grootmeesterlijk met ‘Aftersun’: een delicate, subtiele herinnering aan een vakantie met een depressieve vader."

NRC, ★★★★★