Trois couleurs: Bleu (re-release)

Krzysztof Kieslowski
vr 10 feb - zo 12 feb
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
10
feb
-
12
feb

Het eerste deel van de Trois couleurs-trilogie waarin Kieślowski refereert naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Bleu is een pleidooi voor liefde en het staat voor de kleur van vrijheid. Vrijheid is wat Julie weer opnieuw moet vinden na het ongeluk waar ze haar man en kind verliest.

Juliette Binoche speelt de rol van Julie, die na een tragisch verkeersongeval haar man en dochter verliest. Getraumatiseerd besluit ze alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Haar man was echter bezig met een belangrijk muziekstuk en Julie is de enige persoon die kan helpen dit werk te voltooien.

De film won onder meer drie Césars en de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.

Trois couleurs: Bleu (re-release)
Regie
Krzysztof Kieslowski
Cast
Juliette Binoche, Benoît Régent, Florence Pernel, Charlotte Véry, Emmanuelle Riva, Hélène Vincent, Philippe Volter, Claude Duneton
Speelduur
94 min
PREMIEREDATUM
do 12 jan
Jaar
1993
Land
Frankrijk, Polen, Zwitserland
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst

Ook thuis te zien via:

"Krzysztof Kieślowski wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke filmmakers uit de jaren 80 en 90, wiens veelzijdige oeuvre ook nu nog filmmakers weet te inspireren. Kieślowski (1941-1996) vertelt steeds opnieuw het verhaal van een mens die niet weet wat goed of slecht is en wanhopig op zoek is naar een antwoord."

Eye