Las bestias

Rodrigo Sorogoyen
zo 11 dec 16:45
11 dec
16:45

In de meest noordwestelijke regio van Spanje runnen de Franse Antoine en Olga een biologische boerderij. Hoewel ze enorm hun best doen om te integreren, zijn ze het mikpunt van spot van de gemeenschap. Na een onhandig ongeluk verandert die spot in woede en deze film in een hedendaagse western, een zinderende thriller.

Het maakt niet uit wat Antoine en Olga doen, de Galicische bevolking blijft hen zien als indringers. Hun verzet tegen een windmolenpark zet de verhoudingen al op scherp, vooral met de broers Xan en Lorenzo, die het echtpaar maar al te graag willen wegjagen. Als Antoine en Olga voet bij stuk blijven houden en Antoine ook nog eens per ongeluk iets te hard tegen de kar van de twee broers aanrijdt, slaat de toch al broeierige sfeer om in onversneden grimmigheid. De situatie dreigt volledig uit de hand te lopen. 

Deze spannende thriller van Oscargenomineerd regisseur Rodrigo Sorogoyen laat de klassieke tegenstellingen tussen nieuwkomers en locals, progressiviteit en behoudzucht in Spanje op een originele manier ziet. De film ging in Cannes in première en werd internationaal lovend ontvangen.

Regie
Rodrigo Sorogoyen
Cast
Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera
Speelduur
137 min
PREMIEREDATUM
do 20 okt
Jaar
2022
Land
Spanje, Frankrijk
Taal
Spaans, Frans, Galicisch
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik