Wolf

Cees van Kempen
do 29 sep - wo 5 okt
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst
29
sep
-
5
okt

Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. En niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over.

Misschien ken je het werk van Cees van Kampen al wel, hij maakte namelijk al eerder een serie over diersoorten die hun weg terug naar Nederland hebben gevonden. Zo werd zijn drie delige documentaire De Terugkeer Van De IJsvogel/De Bever/De Torenvalk door BNNVARA uitgezonden op NPO1. De serie werd genomineerd en on prijzen op verschillende internationale festivals, waaronder het prestigieuze Wildscreen Festival in Bristol waar de ‘Groene Oscars’ worden uitgereikt. De films werden wereldwijd uitgezonden in meer dan 20 landen. 

Tijdens het maken van de serie ‘De Terugkeer Van’ besefte Cees dat er een andere, heel bijzondere terugkeer aanstaande was: die van de wolf. In samenwerking met BNNVARA onderzocht hij of ook de terugkeer van de wolf verfilmd zou kunnen worden. De researchfase in 2017 mondde uit in het plan er een grote bioscoopfilm van te maken. De afgelopen vier jaar heeft Cees meer dan 600 dagen doorgebracht in de bossen van o.a. Duitsland en Nederland om zijn film te realiseren. En met een prachtresultaat!

Regie
Cees van Kempen
Cast
Matthijs van Nieuwkerk (stem)
Speelduur
90 min
PREMIEREDATUM
do 15 sep
Jaar
2021
Land
Nederland
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst