Buitenfilm | Nightmare Alley

Guillermo del Toro
za 27 aug 20:45
27 aug
20:45
  • za 27 aug
    20:45gratis

Als landloper Stanton bevriend raakt met de helderziende Zeena en haar ex-man Pete wanneer hij een rondreizende kermis bezoekt, begint eindelijk zijn weg naar succes.

The Shape of Water-regisseur Guillermo del Toro maakte voor het eerst in zijn carrière een film zonder bovennatuurlijke elementen. Geen menselijk monster dit keer, maar een monsterlijk mens. Het resultaat is even prachtig.

Vergeet niet om je eigen stoel mee te nemen!

Stanton heeft een verleden, maar op de kermis worden geen vragen gesteld, en hij blijkt bijzonder handig in doen alsof hij gedachten kan lezen. Hij gebruikt zijn nieuwverworven kennis om de rijke elite van New York uit de jaren 40 op te lichten. Maar, waarschuwen zijn leermeesters, doe niet alsof je met de doden kunt communiceren. Dat gaat mis. En natuurlijk slaat Stanton dat advies in de wind. Hij smeedt een complot om een gevaarlijke zakenman op te lichten met de deugdzame Molly loyaal aan zijn zijde en de hulp van een mysterieuze psychiater, die weleens zijn meest geduchte tegenstander tot nu toe zou kunnen zijn. 

Regie
Guillermo del Toro
Cast
Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Toni Collette, Romina Power, Richard Jenkins, Ron Perlman, Rooney Mara, Holt McCallany, Mark Povinelli, Tim Blake Nelson, Mary Steenburgen, David Strathairn, Jim Beaver, Paul Anderson, David Hewlett
Speelduur
149 min
PREMIEREDATUM
vr 15 jul
Jaar
2021
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • label
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

> Toegang is gratis

> BRING YOUR OWN CHAIR!

> Eigen eten en drinken en honden zijn niet toegestaan

> PLEIN OPEN:
    vr + za 18:00
    do 19:30 (vanaf aug)

> Hou bij heel slecht of gevaarlijk weer onze socials in de gaten voor mogelijke annulering

ONDERDEEL VAN:
BUITENFILM