Grutto!

Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern
di 16 aug 16:30
16 aug
16:30

In deze nieuwste natuurdocumentaire van Gouden Kalfwinnaar Ruben Smit (WAD en De Nieuwe Wildernis) steelt de grutto de show! Deze statige steltloper en onze nationale vogel vertelt het magistrale verhaal van hoe te overleven tijdens zijn reis over de wereld, op weg naar zijn broedgebied in Nederland.

We volgen de grutto van Senegal via Portugal naar Nederland en Estland. Overal moeten mens én vogel vechten om te overleven. Ruben Smit: “De grutto is de ideale verhalenverteller van hoe de natuur ervoor staat in ons agrarische landschap en hoe onze nationale natuur verbonden is met die van elders in de wereld.”

De aantallen grutto’s maar vooral ook het landbouwsysteem veranderden de laatste jaren in rap tempo. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is de populatie grutto’s met bijna 70% afgenomen. Het verhaal van de afname van de grutto is het verhaal van de verandering van het landbouwsysteem; en niet alleen in Nederland. Deze documentaire laat zien hoe hard de grutto, de mensen die hem willen beschermen en de boeren moet werken om te kunnen overleven.

Regie
Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern
PREMIEREDATUM
do 7 jul
Jaar
2022
Land
Nederland
Taal
Nederlands
Ondertiteling
Geen ondertiteling