Buitenfilm | Cineville Zomertour | Les Olympiades

Jacques Audiard
do 1 sep 20:45
1 sep
20:45
  • do 1 sep
    20:45gratis

Op 1 september wordt de het Buitenfilm Festival eventjes overgenomen door de Cineville Zomertour! Cineville trekt langs de mooiste locaties van Nederland met een koffer vol goeie films om bij te zweten. Heet zweet, zwoel zweet, stresszweet, danszweet, happy zweet… Van de tropische stranden van The Island tot de adrenaline van Boiling Point en van de vulkanenliefde uit Fire of Love tot de warme wraak van Oldboy: alle waaiers en ventilatoren van de wereld kunnen echt niet op tegen dit filmprogramma. Gelukkig kan je bij de Cineville Zomertour óók afkoelen met pittige Pimento-drankjes en rete-koele zomeracties. Pffff… tot daar, zonnevrienden!

Bij Natlab bezoeken we de warmte van Parijs in de film Les Olympiades. Een ode aan millennials met een fantastische soundtrack en gouden citaten waarin seks, liefde en vriendschap vechten om de eerste plaats.

Vergeet niet om je eigen stoel mee te nemen!

 Voorafgaand aan de film organiseren we samen met Cineville een speeddate. Dus, heb jij zin om te kletsen over goeie films en een zwoele filmliefde (of filmvriend voor het leven) te ontmoeten? Meld je dan hier aan. Toegang is gratis én er is een drankje voor de daters. Hopelijk zien we je dan! Je hoeft trouwens geen lid te zijn van Cineville om mee te doen met de speeddate :)

In Les Olympiades, een wijk in het dertiende arrondissement van Parijs, staan drie jonge vrouwen en een man midden in het leven. Soms als vrienden, soms als geliefden, soms als collega's, soms als alles tegelijk. Emilie leert Camille kennen als ze op zoek gaat naar een nieuwe huisgenoot. Zowel op mentaal als fysiek vlak voelen ze een goede klik - en die is écht alleen vriendschappelijk. Vinden ze zelf. Nora heeft even geen zin in mannen en is helemaal niet op zoek naar een liefde, maar laat zich na een flink aantal steelse blikken op kantoor toch verleiden door Camille. In hun relatie loopt ze al snel tegen zichzelf en haar moeite met intimiteit aan. De enige met wie ze daarover durft te praten is camgirl Amber Sweet - hoe ze die leert kennen moet je zelf maar gaan zien.

"Met deze film, gebaseerd op de graphic novels van Adrian Tomine, bewijst Jacques Audiard via emotioneel gelaagde vrouwenportretten dat hij meer is dan een auteur van viriele cinema." - de Filmkrant

Regie
Jacques Audiard
Cast
Noémie Merlant, Makita Samba, Lucie Zhang, Geneviève Doang, Jehnny Beth
Speelduur
104 min
PREMIEREDATUM
do 28 apr
Jaar
2021
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • label
  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

> Toegang is gratis

> BRING YOUR OWN CHAIR!

> Eigen eten en drinken en honden zijn niet toegestaan

> PLEIN OPEN:
    vr + za 18:00
    do 19:30 (vanaf aug)

> Hou bij heel slecht of gevaarlijk weer onze socials in de gaten voor mogelijke annulering

ONDERDEEL VAN:
BUITENFILM