Darkmatter

Cherish Menzo en Frascati Producties
di 28 mrt 20:30
28 mrt
20:30

De manier waarop wij kijken naar ons eigen lichaam en dat van de ander wordt gestuurd door onze verhalen, politieke denkbeelden, vooroordelen en geschiedenis. In dit dansduet zoeken dansers Cherish Menzo en Camilo Mejía Cortés, ondersteund door een tienkoppig Distorted Rap Choir, naar manieren om hun lichamen los te weken van die opgedrongen percepties.

Theatermaker Amanda Dekker zal na afloop een nagesprek houden met Cherish Menzo en Camilo Mejía Cortés.

Met haar krachtige danstaal creëert Cherish Menzo een utopische vrije ruimte waarin vastgeroeste stereotypen ontleed, vervreemd en becommentarieerd kunnen worden, aangestuurd door verbeeldingskracht en fantasie. Ze laat zich inspireren door het posthumanisme, waarin het lichamelijke wordt overstegen, en het afro-futurisme, waarin vanuit een zwart perspectief wordt gekeken naar science fiction, technology en fantasy en eeuwenlange koloniale en culturele dominatie geen rol spelen.

Het tienkoppige Distorted Rap Choir, samengesteld uit lokale performers, vergezelt Menzo en Cortés op het toneel en begeleidt hen met rap anthems. Hierdoor ontstaat in elke stad waarin de voorstelling wordt opgevoerd een andere groepsdynamiek, met nieuwe verhoudingen en verhalen, die het lokale en universele (met elkaar) verbinden.

VOORSTELLING AFGELAST?
We rekenen er niet op, maar het kan gebeuren. Je krijgt een mail en je geld wordt teruggestort.

MEER THEATER
Meld je aan voor de theater-nieuwsbrief om als eerste te horen over theater bij Natlab.
 

"De performance Darkmatter geeft een spannende en vervreemdende lading aan 'donkere materie'."

de Volkskrant, ★★★★