Bart Grietens

De vrouw die de honden eten gaf

Het Zuidelijk Toneel
do 29 sep - vr 30 sep
29
sep
-
30
sep

Eén van de gruwelijkste misdaden in ons collectief geheugen: de zaak-Dutroux. Wat bewoog de vrouw die misschien iets had kunnen doen, om toch niets te doen? Een true crime op het podium over hoe Michelle Martin de meest gehate vrouw van België werd, nadat zij twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. 

29 september zie je de première van deze voorstelling!

In deze theaterbewerking van het controversiële boek ‘De vrouw die de honden eten gaf’ van Kristien Hemmerechts ontdekken we schokkende details uit Martins verleden en haar relatie tot 'het beest van België'. In het boek, twee jaar na de (voorwaardelijke) vrijlating van Martin uitgegeven, probeert Hemmerechts zich in Martin te verplaatsen op basis van feitelijke getuigenissen en documenten en vormt zo een karakterschets van een apathische vrouw. Zij die, na een traumatische jeugd, toch moeder van drie kinderen werd, met een man als Dutroux.

Theo d’Or- en Gouden Kalfwinnaar Marie-Louise Stheins was van meet af aan gefascineerd door de roman van Hemmerechts en wilde de tekst op het podium brengen. In Julie van den Berghe vond ze een regisseur die de uitdaging aandurfde. Marie-Louise kruipt in de huid van Michelle en daarmee onder de huid van de theaterbezoeker - kippenvel gegarandeerd.

VOORSTELLING AFGELAST?
We rekenen er niet op, maar het kan gebeuren. Je krijgt een mail en je geld wordt teruggestort.

MEER THEATER
Meld je aan voor de theater-nieuwsbrief om als eerste te horen over theater bij Natlab.
 

Credits

Regie & tekstbewerking: Julie Van den Berghe
Spel & tekstbewerking: Marie-Louise Stheins
Naar het boek van: Kristien Hemmerechts
Dramaturgisch advies: Piet Menu
Decorontwerp: Niek Kortekaas
Geluidsontwerp & muziek: Kwinten Mordijck
Techniek: Stan Bannier
Kostuumontwerp: Jolanda van de Ven
Bewegingscoach: Janni van Goor
Figurant & dans: Indy Struik
Foto: Bart Grietens