The Incredible Shrinking Man

Arne Hendriks en Club Gewalt
vr 21 okt 20:30
21 okt
20:30

Kunstenaar Arne Hendriks nodigt je uit om je een wereld voor te stellen waarin de mens krimpt tot een lengte van 50 centimeter groot, zodat hij beter op de aarde past: the incredible shrinking man. Zet die verbeelding maar eens aan het werk: wat als de mens maar 50 centimeter groot wordt? Wat als de evolutie onomkeerbaar is? Wat als we als mensen niet alleen maar minder móeten consumeren, maar dit daadwerkelijk gaan willen? Wat als we duurzaamheid konden dansen? Wat als onze verbeelding de wereld kan redden? Wat als het gewoon een kwestie is van oefenen?

In deze muzikale lecture performance doen Arne Hendriks, actrice Isil Vos en Club Gewalt een poging om de wereld te redden met een verrassende, inspirerende kijk op duurzaamheid. Arne ontregelt ons denken met talloze ideeën en feitjes over krimp en Club Gewalt voert krimpevangelist Mini Miss Miraculous op, om het geloof in the incredible shrinking man aan te wakkeren met futuristische midi-popmuziek.

Arne Hendriks startte zijn artistieke, speculatieve onderzoek naar de mogelijkheden om een mens te creëren van 50 centimeter in 2007 en won er in 2014 de Future Concepts Award mee. Inmiddels wordt het belang van het onderzoek volop erkend door wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars.

Glub Gewalt is een muziek- en performancecollectief uit Rotterdam, onlangs door de New York Times uitgeroepen door het Beste van Europees Theater, dat speciaal voor deze voorstelling het muzikale alter ego Mini Miss Miraculous ontwikkelde.The Incredible Shrinking Man is een initiatief van Johan Idema, Arne Hendriks en Club Gewalt. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Fonds 21, de VriendenLoterij, het Pauwhof Fonds, Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam.

VOORSTELLING AFGELAST?
We rekenen er niet op, maar het kan gebeuren. Je krijgt een mail en je geld wordt teruggestort.

MEER THEATER
Meld je aan voor de theater-nieuwsbrief om als eerste te horen over theater bij Natlab.