Wim Klein, de laatste menselijke computer

Theater Adhoc
do 17 nov 20:30
17 nov
20:30

In deze voorstelling brengen Jan van den Berg en de band VLEK rock- en jazzsongs samen met het grootse en meeslepende levensverhaal van Wim Klein, de laatste menselijke computer.

Wim Klein werkte bijna twintig jaar als wetenschappelijke hoofdrekenaar bij het internationaal natuurkundig laboratorium in Genève, maar door de steeds sneller wordende elektronische rekenmachines werd hij overbodig. Hij ging de geschiedenisboeken in als 'de laatste menselijke computer'.

Jan van den Berg (tekst, zang en spel) maakt voorstellingen op het snijvlak van podiumkunst en vrolijke wetenschap. Hij zegt over deze voorstelling: "Wim Klein heeft als geen ander ervaren wat het betekent om te worden ingehaald door de voortrazende technologie. Een lot dat ons allemaal te wachten staat. Ik wil bezingen hoe hij zijn leven juist daarom ten volle heeft geleefd."

VLEK (muziek) is een bijzonder gedreven en eigenwijs collectief van musici met wortels in de geïmproviseerde muziek, jazz en alternatieve rock. VLEK staat garant voor een muzikale, groovy, onalledaagse, ongegeneerde, humoristische en altijd avontuurlijke live belevenis!

VOORSTELLING AFGELAST?
We rekenen er niet op, maar het kan gebeuren. Je krijgt een mail en je geld wordt teruggestort.

MEER THEATER
Meld je aan voor de theater-nieuwsbrief om als eerste te horen over theater bij Natlab.