Il Buco

Michelangelo Frammartino
do 30 jun - wo 6 jul
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
30
jun
-
6
jul

Een expeditie naar het binnenste van de aarde, een afdaling in een van de diepste grotten van de wereld, waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Dit is niet alleen een meesterwerk op het gebied van beeld én geluid, maar ook een hommage aan het prachtige landschap van het Italiaanse Calabrië.

★★★★★ De Volkskrant
‘Het magistrale Il buco is ontzettend spannend en toch machtig kalm. Een film die een zo groot mogelijk scherm verdient’

In 1961 maakte een groep onverschrokken wetenschappers een expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollinogebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot, die de groep gaat onderzoeken. Voor het eerst zakken de speleologen de donkerte van de grot in en verkennen de bodem van de maar liefst zevenhonderd meter diepe Abisso del Bifurto. Een oude schaapsherder slaat hen geduldig gade. Waar hij de omgeving op zijn duimpje kent, tasten de wetenschappers letterlijk in het duister. Door steentjes en brandend papier de holte in te gooien, proberen ze te zien en horen hoe diep de afgrond is.

Michelangelo Frammartino creëert een unieke bioscoopervaring, die op het Filmfestival van Venetië al werd bekroond met de Juryprijs.

Regie
Michelangelo Frammartino
Cast
Paolo Cossi, Denise Trombin, Jacopo Elia, Nicola Lanza
Speelduur
93 min
PREMIEREDATUM
do 23 jun
Jaar
2021
Land
Italië
Taal
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden