Hit The Road [ENG SUBS]

Panah Panahi
di 5 jul 21:20
5 jul
21:20

"Een indrukwekkende, vrolijke en verfrissende roadmovie met een wrange nasmaak. Noem Panah Panahi gerust een van de ontdekkingen van het jaar." - **** De Morgen

Stap in de auto bij een gezin van vier dat door de prachtige, desolate woestenij van Iran rijdt. Maar tussen het luide zingen en goedmoedige bekvechten door worden steeds meer glimpjes verdriet en pijn zichtbaar.

Let op: deze film heeft Engelse ondertiteling.

Een vader met zijn been in het gips, een moeder die tussen haar tranen door blijft lachen en dansen, een jongetje dat letterlijk en figuurlijk door de bestofte 4x4 stuitert en een stille, teruggetrokken oudere zoon achter het stuur. Terwijl ze zich vastklampen aan herinneringen, op hun eigen manieren worstelen met angsten voor de onbekende toekomst en zich ondertussen zorgen maken over de zieke hond in de achterbak, wordt langzaam duidelijk dat deze roadtrip niet zomaar een gezellig familieuitje is, maar een afscheidsreis. 

Met de nodige humor en een soundtrack van verbannen Iraanse popmuziek schetst Panah Panahi in dit prijswinnende debuut een gevoelig portret van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid wanhopig wil uitstellen.

Regie
Panah Panahi
Cast
Hassan Madjooni, Pantea Panahiha
Speelduur
93 min
PREMIEREDATUM
do 16 jun
Jaar
2021
Land
Iran
Taal
Perzisch, Engels
Ondertiteling
Engels
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
ONDERDEEL VAN:
INTERNATIONALS