Hit The Road

Panah Panahi
do 30 jun - wo 6 jul
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
30
jun
-
6
jul

★★★★★ Trouw
‘Hit the Road is het fantastische speelfilmdebuut van Panah Panahi. Heel knap hoe die zielenpijn zijn weg vindt in een verrassend originele tragikomedie, gelardeerd met Iraanse popsongs van verbannen muzikanten’

Stap in de auto bij een gezin van vier dat door de prachtige, desolate woestenij van Iran rijdt. Maar tussen het luide zingen en goedmoedige bekvechten door worden steeds meer glimpjes verdriet en pijn zichtbaar.

Een vader met zijn been in het gips, een moeder die tussen haar tranen door blijft lachen en dansen, een jongetje dat letterlijk en figuurlijk door de bestofte 4x4 stuitert en een stille, teruggetrokken oudere zoon achter het stuur. Terwijl ze zich vastklampen aan herinneringen, op hun eigen manieren worstelen met angsten voor de onbekende toekomst en zich ondertussen zorgen maken over de zieke hond in de achterbak, wordt langzaam duidelijk dat deze roadtrip niet zomaar een gezellig familieuitje is, maar een afscheidsreis. 

Met de nodige humor en een soundtrack van verbannen Iraanse popmuziek schetst Panah Panahi in dit prijswinnende debuut een gevoelig portret van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid wanhopig wil uitstellen.

Regie
Panah Panahi
Cast
Hassan Madjooni, Pantea Panahiha
Speelduur
93 min
PREMIEREDATUM
do 16 jun
Jaar
2021
Land
Iran
Taal
Perzisch, Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden