Ali & Ava

Clio Barnard
za 28 mei - wo 1 jun
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik
28
mei
-
1
jun

"Een onverwachts warme, lieve, grappige en meeslepende romance van de Britse scenarioschrijver en regisseur Clio Barnard, geïnspireerd op mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant." - **** The Guardian

De Britse Zuid-Aziatische Ali hecht veel waarde aan zijn familie, maar is anders dan zij niet echt religieus. En als hij dan een gebedsruimte zou moeten kiezen is het zijn mancave vol duizenden hiphop- en elektronische danceplaten. Hij en zijn vrouw zijn zodanig uit elkaar gegroeid dat zij nu wil scheiden, iets wat Ali niet echt aan zijn traditionele familie durft te vertellen. Hij stort zich maar op zijn werk als huisbaas.

Ava is een dochter van Ierse Republikeinen die alle Britten bij voorbaat wantrouwden. Ze heeft kinderen van meerdere mannen, werkt als docent en woont nu samen met de extreem rechts-nationalistische zoon die ze kreeg met haar laatste man, die haar psychologisch mishandelde.

Als Ali en Ava elkaar tegenkomen in een lift is er meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek - al lopen hun smaken nogal uiteen. Terwijl ze elkaars favorieten verkennen gaan ze op een zachte, liefdevolle manier allebei confrontaties en spoken uit het verleden aan.

Regie
Clio Barnard
Cast
Adeel Akhtar, Claire Rushbrook
Speelduur
95 min
PREMIEREDATUM
do 12 mei
Jaar
2021
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik