The Duke

Roger Michell
za 28 mei - di 31 mei
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik
28
mei
-
31
mei

In 1961 werd het portret van The Duke of Wellington gestolen uit de National Gallery in Londen, de eerste en enige diefstal in de geschiedenis van het museum. Er werd vermoed dat hier een zeer georganiseerde bende achter zat - tot de losgeldeis kwam: gratis televisie voor ouderen. Pas vijftig jaar later werd het volledige verhaal achter deze diefstal bekend. Laat je meeslepen. Je lacht je een breuk.

Hij is zestig, excentriek, zelfbenoemd toneelschrijver, taxichauffeur, kletsmajoor, grappenmaker, activistisch en vooral onvermoeibaar. Kemptons vrouw weet soms niet meer wat ze met al zijn plannen en (mislukkende) ondernemingen aanmoet en besluit hem een ultimatum te stellen. Hij krijgt nog één kans om zijn activistische plannen door te voeren. Leveren die ook weer geen resultaat op, dan is het voorlopig gedaan met de pret - maar natuurlijk bedenkt Kempton een omweg.

★★★★ Algemeen Dagblad
‘Een heerlijke film die alleen Engelsen kunnen maken. Helen Mirren schittert in The Duke’

Regie
Roger Michell
Cast
Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Aimée Kelly, Charlotte Spencer, Jack Bandeira, Matthew Goode, Anna Maxwell Martin, Sian Clifford
Speelduur
95 min
PREMIEREDATUM
do 17 mrt
Jaar
2020
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik
ONDERDEEL VAN:
INTERNATIONALS