Les Olympiades

Jacques Audiard
ma 30 mei - di 31 mei
  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik
30
mei
-
31
mei

Een ode aan het dertiende arrondissement van Parijs én aan millennials, met een fantastische cast, een soundtrack die je nog (of alvast) honderd keer gaat willen luisteren en gouden citaten waarin seks, liefde en vriendschap vechten om de eerste plaats.

In LES OLYMPIADES, een wijk in het dertiende arrondissement van Parijs, staan drie jonge vrouwen en een man midden in het leven. Soms als vrienden, soms als geliefden, soms als collega's, soms als alles tegelijk. Emilie leert Camille kennen als ze op zoek gaat naar een nieuwe huisgenoot. Zowel op mentaal als fysiek vlak voelen ze een goede klik - en die is écht alleen vriendschappelijk. Vinden ze zelf. Nora heeft even geen zin in mannen en is helemaal niet op zoek naar een liefde, maar laat zich na een flink aantal steelse blikken op kantoor toch verleiden door Camille. In hun relatie loopt ze al snel tegen zichzelf en haar moeite met intimiteit aan. De enige met wie ze daarover durft te praten is camgirl Amber Sweet - hoe ze die leert kennen moet je zelf maar gaan zien.

"Met deze film, gebaseerd op de graphic novels van Adrian Tomine, bewijst Jacques Audiard via emotioneel gelaagde vrouwenportretten dat hij meer is dan een auteur van viriele cinema." - de Filmkrant

Regie
Jacques Audiard
Cast
Noémie Merlant, Makita Samba, Lucie Zhang, Geneviève Doang, Jehnny Beth
Speelduur
104 min
PREMIEREDATUM
do 28 apr
Jaar
2021
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik