Illegale Vrijheid met Q&A

Bren Brinkman
za 19 feb 14:30 en 16:00
19 feb
14:30 en 16:00

In samenwerking met BROET vertonen we deze bijzondere documentaire van talentvolle, Eindhovense filmmaker Bren Brinkman voor het allereerst. Hij zocht gabbers op die illegale hardcoreraves organiseren tijdens de coronaperiode en geeft een intiem kijkje in hoe zij te werk gaan.

In 30 minuten zoekt filmmaker Bren gabbers op die illegale raves organiseren tijdens de coronaperiode. Hij volgt onder andere Brittany (21), die dj's regelt voor de feesten en de verantwoordelijkheid op zich neemt wanneer er politie langskomt. Daarnaast volgt hij Remon (48) en zijn zoon Dendie (18) die midden in de nacht met hun omgebouwde Hyundai onder viaducten gaan staan om hardcoremuziek te draaien. Dankzij deze mensen krijgen we een intieme blik in de hardcorescene, terwijl we hun zoektocht volgen naar alternatieve manieren van raven om ook tijdens lockdowns te kunnen blijven feesten tot de zon opkomt.

Bren Brinkman

Deze Eindhovense filmmaker maakt controversiële, ongewone documentaires. Door extreme perspectieven te kiezen laat Bren zien dat dingen niet altijd zijn wat ze lijken. Juist als iets eng of oncomfortabel overkomt, gaat hij eropaf - en dat levert een heleboel interessante, leerzame ervaringen en films op.