Ich Bin Dein Mensch

Maria Schrader
za 28 mei - wo 1 jun
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
28
mei
-
1
jun

Wetenschapper Alma besluit deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken samenwonen met een levensechte robot. En wel een die volledig is afgestemd op haar wensen en behoeften, een android die wéét wat vrouwen willen.

Hoe is het om drie weken te leven met een robot die werd ontwikkeld om jou gelukkig te maken? Dat gaat Alma ondervinden tijdens haar deelname aan een vreemd experiment. Dankzij deze deelname kan ze in aanmerking komen voor extra fondsen voor haar eigen onderzoek naar de poëtica van oude administratieve teksten. Ondanks haar instemming om mee te doen aan het experiment staat ze maar wat sceptisch tegenover robot Tom, die citaten van Rainer Maria Rilke over haar uitstort, de rumba met haar danst en een rozenbad bij kaarslicht voorbereidt, want "93% van de Duitse vrouwen houdt hiervan". Alma wijst hem er fijntjes op dat zij misschien tot die andere 7% behoort, om hem vervolgens terug in de kast te zetten. Naast de bezem en de poetsemmer.

Hoofdrolspeler Maren Eggert won voor haar vertolking van Alma de (allereerste genderneutrale) acteerprijs op het Filmfestival van Berlijn.


★★★★ NRC Handelsblad
‘Originele, grappige en charmante sciencefiction-romkom over de liefde tussen mens en algoritme'

Regie
Maria Schrader
Cast
Dan Stevens, Maren Eggert, Sandra Hüller
Speelduur
102 min
PREMIEREDATUM
do 5 mei
Jaar
2021
Land
Duitsland
Taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden