Krave

Jasper van Luijk & DOX
do 26 mei 20:30
26 mei
20:30

Een intense honger naar samenzijn, dát is KRAVE. En zeg nou zelf: daar zijn we allemaal wel aan toe. Choreograaf Jasper van Luijk maakt samen met makershuis / talentontwikkelingsplatform DOX een fysieke voorstelling waarin lichamen raven, botsen, verstrengelen en elkaar opzwepen.

Zeven jonge dansers ontmoeten elkaar in een laatste poging om los te komen van de wereld om hen heen. Een dwingende maatschappij die altijd maar vraagt om meer. Ondanks hun verschillen hunkeren ze naar contact, naar een manier om samen te smelten. Hoe vluchtig of tijdelijk dan ook.

KRAVE is een fysieke voorstelling waarin lichamen raven, botsen, verstrengelen en elkaar opzwepen, waarin alle jaargetijden in één nacht verstrijken, zielen versmelten tot er een opgetogen menigte overblijft die één gezamenlijke angst onder ogen moet zien: de naderende ochtend.

SHIFFT en DOX brengen met KRAVE een ontsnapping uit het alledaagse in een knallende, hypnotiserende maar tijdelijke ervaring.

De makers
SHIFFT is het dansgezelschap van choreograaf Jasper van Luijk. De kracht van het werk ligt in ontmoeting; tussen kunstenaars en publiek, tussen dans en andere kunstdisciplines en de krachtenvelden die daartussen ontstaan. DOX is hét huis voor theater, jongeren en (sub)culturen van nu. Jasper van Luijk werkte eerder samen met DOX in het performertalentonwikkelingstraject DOX Clubs.

VOORSTELLING AFGELAST?
We rekenen er niet op, maar het kan gebeuren. Je krijgt een mail en je geld wordt teruggestort.

MEER THEATER
Meld je aan voor de theater-nieuwsbrief om als eerste te horen over theater bij Natlab.

Credits

Concept en choreografie: Jasper van Luijk 
Muziek: Abdelhadi Baaddi 
Dans: Lo Walther Boer, Terencio Douw, Liel Fibak, Pauline Briguet, e.a.