De Panter

Dunja Jocic
do 12 mei 20:30
12 mei
20:30

DE PANTER wil je zien. Dit is namelijk een van de beste dansvoorstellingen van het jaar, die werd genomineerd voor een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie van de VSCD Dansjury. Dunja Jocic maakte een aangrijpende en spannende danse noire over het kwetsbare individu in een door technologie gedomineerde samenleving. Je hoort de prachtige stem van Ramsey Nasr als voice over en ziet onze Eindhovense danser Simon Bus op de vloer.

Ramsey Nasr vertelt in deze voorstelling het verhaal van een man die verstrikt raakt in een mysterieus, hypermodern appartement. De woning is als een nieuw lichaam voor hem, waar hij langzaam de grip op verliest. Terwijl het appartement een eigen wil ontwikkelt, probeert de man te ontsnappen aan een steeds groter wordende dreiging. Bijna onmerkbaar vervreemdt hij van zichzelf, tot hij zich als een gekooide panter in zijn eigen huis voelt. 

Dunja Jocic
In haar hallucinerende, filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillige danstaal confronteert choreograaf en filmmaker Dunja Jocic ons met de absurditeit van ons bestaan. Jocic presenteert haar werk wereldwijd op dans- en filmfestivals en werkte samen met een keur aan diverse kunstenaars zoals Guy & Roni, Yannis Kyriakides, Marinus Groothof, Klaas de Vries, Tomoko Mukaiyama en Barbi Markovic. Zij ontving o.a. de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, BNG Bank Dansprijs en een nominatie voor de ‘Zwaan’ (meest indrukwekkende dansprestatie) en haar film ‘Bird’ won de Cinedans Audience Award. 
 

VOORSTELLING AFGELAST?
We rekenen er niet op, maar het kan gebeuren. Je krijgt een mail en je geld wordt teruggestort.

MEER THEATER
Meld je aan voor de theater-nieuwsbrief om als eerste te horen over theater bij Natlab.

Sterk invoelbaar is wel het sinistere De Panter van Dunja Jocic. In Simon Bus heeft ze een ideale vertolker gevonden van een man die, naar later blijkt, slechts een simulatie van een appartement heeft gekocht, in plaats van een veilig thuis. Dat vervreemdende gegeven werkt ze mooi uit in een trio met naast de knap achterdochtig dansende Bus twee infiltrerende dansers.

De Volkskrant, 8 februari 2021