Edward II - The Gay King

TG Oostpool | Charli Chung
za 29 jan 20:30
29 jan
20:30

Lessons in love & politics.

Christopher Marlowes koningsdrama, gecombineerd met Shakespeare homo-erotische sonnetten, bewerkt door Jibbe Willems en tot eigenzinnig kostuumdrama omgevormd door regisseur Charli Chung: dat wordt een topavond die past in de betere Natlabtheatertraditie!

Edward is jong en levenslustig. Zijn kroning betekent het begin van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor liefde! Passie! Feest! Vrede! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem zijn leven lang onthouden is.

Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuzes zijn politieke en wereldlijke taken te verwaarlozen. Iedereen om Edward heen dient de kroon en handelt uit landsbelang. Maar wat als dat ‘landsbelang’ voor iedereen iets anders betekent? Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten deze twee elkfullaar uit of zijn ze te combineren in één mens?

Een scherp en humoristisch koningsdrama over vechten voor de liefde en je idealen, tot de uiterste consequentie.

Queer koningsdrama
Regisseur Char Li Chung maakt een eigentijds kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s Edward II. Marlowe creëerde met Edward II in de 16e eeuw één van de eerste openlijk homoseksuele personages. Na het zeer goed ontvangen Don Caravaggio (nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019) en zijn bewerking van Oscar Wildes De Profundis (2021) zet Chung opnieuw zijn tanden in een historisch queer personage.

VOORSTELLING AFGELAST?
We rekenen er niet op, maar het kan gebeuren. Je krijgt een mail en je geld wordt teruggestort.

MEER THEATER
Meld je aan voor de theater-nieuwsbrief om als eerste te horen over theater bij Natlab.

Credits

tekst: Christopher Marlowe
bewerking: Jibbe Willems
regie: Charli Chung
spel: Abe Dijkman, Fjodor Jozefzoon, Tobias Kersloot, Ziggy Knel, e.a.
dramaturgie: Madelon Kooijman
campagnebeeld: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong