zo 29 nov 16:30 en 19:00
INTERNATIONAL DOCUMENTARY FESTIVAL AMSTERDAM @ NATLAB

IDFA | Next Talents met Q&A

Natlab x BROET
29 nov
16:30 en 19:00

TIjdens IDFA maak je kennis met de nieuwste documentairemakers. Ook van eigen (Brabantse) bodem! We vertonen twee korte documentaires over het thema rouw, gefilmd vanuit tegenovergestelde perspectieven. Beide makers zijn na afloop aanwezig voor een Q&A, dus dat belooft interessant te worden!

Next Talent Loes Janssen verbeeldt in haar film WAT ACHTERBLIJFT het rouwproces dat op gang komt tijdens het leeghalen van een huis, in krachtige, verstilde beelden. Deze film werd geproduceerd door Van Osch Films als onderdeel van Teledoc Campus en gaat vanavond in première!

Roshan Nejals ontroerende film DEEPFAKE THERAPY legt een bijzonder experiment vast, waarin nabestaanden 'praten' met hun overleden dierbaren. Roshan maakte deze film als afstudeerproject van de Nederlandse Filmacademie.

WAT ACHTERBLIJFT - Loes Janssen - 26 min.

Vlak na het overlijden van hun moeder staan drie zussen voor de taak om hun ouderlijk huis leeg te halen. Tijdens het opruimen worden ze steeds opnieuw geconfronteerd met de dood van hun moeder en het onvermijdelijke afscheid van spullen die hun herinneringen in leven houden. Het grillige, onderhuidse rouwproces weerspiegelt zich in de manier waarop het huis en de spullen ontmanteld worden.

Deze film is tot stand gekomen in het kader van Teledoc Campus, een samenwerking van CoBO, Nederlands Filmfonds en de NPO.

DEEPFAKE THERAPY - Roshan Nejal - 24 min.

Onder begeleiding van een gerenommeerd rouwtherapeut voeren nabestaanden een interactief videogesprek met hun overleden dierbaren, via nieuwe digitale technieken. Ze halen herinneringen op, stellende prangende vragen en gaan de confrontatie aan over onafgesloten zaken.

DEEPFAKE THERAPY is geselecteerd voor IDFA Docs for Sale en kwam tot stand in samenwerking met KRO-NCRV.


Next is het film- / AV-talentontwikkelingsprogramma van TalentHub Brabant, dat wordt ondersteund door Natlab, BROET, Playgrounds, Submarine Channel, Herrie Film & TV, BredaPhoto, The Panics, AKV St. Joost, Kaboom, Cinesud, Filmfonds, Kunstloc en Provincie Noord-Brabant.