za 28 nov 19:00
INTERNATIONAL DOCUMENTARY FESTIVAL AMSTERDAM @ NATLAB

IDFA | The Mole Agent

Maite Alberdi
28 nov
19:00

In deze verrassende, eigenzinnige mix van spionnenfilm en observerende docu gaat de 83-jarige Sergio undercover in een verzorgingstehuis. De vriendelijke oude man is ingehuurd door privédetective Romulo als 'de mol', voor een klant die vermoedt dat haar moeder wordt mishandeld in het tehuis.

Regisseur Maite Alberdi gebruikt kenmerken uit de film noir in zijn film, maar Sergio is geen geboren detective. Zijn eerste obstakel zit hem in alle technologie - minicamera's in pennen, smartphones en andere gadgers die hij nodig heeft om bewijs te verzamelen voor Romulo. Maar het feit dat Sergio, wiens vrouw nog niet zo lang geleden is overleden, het moeilijk vindt om emotioneel afstand te bewaren van de ouderen in het tehuis blijkt een nog veel groter struikelblok. In een mum van tijd is hij met een handjevol van hen bevriend.

Wat begint als een detective verandert langszaam in iets veel intiemers. Hoewel de film steeds een komische ondertoon weet te behouden, leren we affectie en eenzaamheid onder ouderen eigenlijk vanuit een wel heel origineel standpunt kennen.

Regie
Maite Alberdi
Speelduur
90 min
PREMIEREDATUM
wo 18 nov
Jaar
2020
Land
Chili, Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Spanje
Taal
Spaans; Nederlands ondertiteld
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
ONDERDEEL VAN:
FILMSPECIALS
IDFA EXTENDED