za 24 okt - wo 28 okt

I Am Greta

Nathan Grossman
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
24
okt
-
28
okt

Deze zeer persoonlijke en intieme documentaire laat je kennismaken met de 17-jarige Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg.

Een nogal serieus uitziende 15-jarige scholier zit elke dag, moederziel alleen en tegen de wens van haar ouders voor het Zweedse parlement. Ze staakt van school om de klimaatcrisis op de agenda van de politiek te krijgen. Zonder enig succes. Maar steeds meer leerlingen sluiten zich bij haar aan, haar video’s worden steeds meer gedeeld, haar stem wordt steeds luider.

Drie jaar eerder raakt Greta in een diepe depressie na het zien van een film over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Pas als ze bedenkt dat ze er ook iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer levensmoed. Koppig, eigenwijs en intelligent als ze is, stippelt ze haar eigen pad uit. En dat leidt tot ontmoetingen met wereldleiders, wereldwijde protestbijeenkomsten en een zeiltocht naar de VN-conferentie in New York.

Een prachtige en bijzonder roerende film. Het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten. Een indrukwekkend, intiem en buitengewoon verhaal van volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie.

Regie
Nathan Grossman
Cast
Greta Thunberg
Speelduur
98 min
PREMIEREDATUM
do 22 okt
Jaar
2020
Land
Zweden
Taal
Zweeds, Engels
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
ONDERDEEL VAN:
VERWACHT BIJ NATLAB