za 24 okt - wo 28 okt

Jackie en Oopjen

Annemarie van de Mond
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
24
okt
-
28
okt

Jackie is kind aan huis in het museum waar haar moeder werkt. Op een dag gebeurt er iets wonderbaarlijks, Oopjen stapt uit het beroemde schilderij van Rembrandt om haar zus te zoeken. Het begin van een groot avontuur waarin gevaar op de loer ligt!

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar.

Jackie dacht dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen.

Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij? Het antwoord op dit alles zie je vanaf 14 oktober in deze vrolijke familiefilm.

Regie
Annemarie van de Mond
Cast
Frouke Verheijde, Karina Smulders, Bert Hana, Leny Breederveld, Sarah Bannier, Jaap Spijkers, Dick van den Toorn, Saar van Aken, Ron Fresen, Roben Mitchell, Sieger Sloot, Tanja Jess
Speelduur
90 min
PREMIEREDATUM
wo 14 okt
Jaar
2020
Land
Nederland
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Bekijk onze thema's