zo 27 sep 13:00
NEDERLANDS FILMFESTIVAL @ NATLAB

NFF | I.M.

Michiel van Erp
27 sep
13:00

Connie Palmen werd voor het eerst écht verliefd op journalist Ischa Meijer. Daarover schreef ze in haar roman I.M., die in 1998 verscheen en veel kritiek kreeg. Nu is het verhaal verfilmd tot miniserie.

Amsterdam, 1991-1995. Ischa Meijer was dé interviewer van Nederland, die ook werkte als televisiepresentator, schrijver en acteur. Hij was populair, briljant en grappig, maar ook door oorlogstrauma's getergd. De 36-jarige, vroegwijze, provinciale en stoere schrijfster Connie Palmen wordt smoorverliefd op hem. Hun relatie is heftig, romantisch en publiek bekend. Als Ischa plotseling overlijdt, besluit Connie een boek over hem en hen samen te schrijven, vanuit haar perspectief. Michiel van Erp verfilmt dat boek en voegt het perspectief van Ischa er aan toe.

Regie
Michiel van Erp
Cast
Wende Snijders, Ramsey Nasr, Hugo Koolschijn, Guy Clemens, Majd Mardo, Aus Greidanus jr., Maril van den Broek, Ben Ramakers, Ben Hana, Johan Deeder, Ans Schilders, Elise Schaap, Arthur Roffelsen, Finn Poncin, Carly Wijs en Ingeborg Elsevier
Speelduur
240 min
PREMIEREDATUM
zo 27 sep
Jaar
2020
Land
Nederland
Taal
Nederlands