PREMIEREDATUM: do 27 aug

One Man and His Shoes

Yemi Bamiro
do 27 aug
PREMIEREDATUM

Amerika, jaren '80. Nike heeft moeite het hoofd boven water te houden en Michael Jordan is nog niet meer dan een veelbelovend basketbaltalent. Maar op het moment dat ze samen de iconische Air Jordan Sneaker lanceren, worden ze onvergetelijk. Al zit er ook een donkere kant aan de exclusieve, schreeuwend dure en razendpopulaire schoenen.

Nike heeft het zwaar in het Amerika van de jaren '80, dat de war on drugs nog niet lijkt te winnen. Om de teamsport naar zich toe trekken besluit het merk samen te gaan werken met een basketbalscout en vragen ze de jonge, getalenteerde filmmaker Spike Lee voor commercials. En de combinatie van talent en timing blijkt een gouden formule: de Air Jordan Sneaker wordt een must-have, maar is voor sommigen onbetaalbaar. De eerste 'sneaker crime' wordt gepleegd in 1989, waarbij er zelfs iemand sterft. De schoen is niet alleen van grote economische waarde geweest, maar heeft ook sociale, culturele en raciale impact gehad.

In ONE MAN AND HIS SHOES komen Jordans agent, basketbalscout Sonny Vaccaro, desginer Peter Moore, marketingmedewerkers van Nike en journalisten die uit de eerste hand rapporteerden over de sneaker crimes aan het woord.

Regie
Yemi Bamiro
Cast
Michael Jordan, Spike Lee, Dennis Rodman
Speelduur
83 min
PREMIEREDATUM
do 27 aug
Jaar
2020
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels; Nederlands ondertiteld
ONDERDEEL VAN:
MOVIES IN ENGLISH