PREMIEREDATUM: do 13 aug

The Kingmaker

Lauren Greenfield
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
do 13 aug
PREMIEREDATUM

Ze staat bekend als de vrouw met de grootste schoenenverzameling ter wereld. En niet alleen daarin is Imelda Marcos grotesk. Ook in haar zelfmedelijden, rijkdom, tirannie en corruptie als (voormalig) first lady van de Filippijnen. Een huiveringwekkend sprookje, verteld in een tijd waarin fake news overal ter wereld verkiezingen beïnvloedt.

In 1986 moesten Imelda Marcos en haar man Ferdinand de Filippijnen ontvluchten, toen bleek dat ze een groot deel van Amerikaans hulpgeld bedoeld voor het onderdrukken van het communisme en het verbeteren van burgerresten in eigen zak hadden gestoken. Nu is ze terug uit ballingschap, badend in het geld en zich presenterend als 'moeder van het volk', alsof er niks is gebeurd. Via haar zoon wil ze de macht terug in handen krijgen.

Maar bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield laat met deze film ook de verwoestende corruptie in het land zien. Geld en macht houden elkaar in evenwicht - en waar komt dat geld vandaan? THE KINGMAKER toont een extravagant en controversieel persoon, afgezet tegen de schokkende erfenis van het Marcos-regime en het huidige politieke klimaat.

Regie
Lauren Greenfield
Cast
Imelda Marcos
Speelduur
101 min
PREMIEREDATUM
do 13 aug
Jaar
2019
Land
Denemarken, Verenigde Staten
Taal
Engels; Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
ONDERDEEL VAN:
MOVIES IN ENGLISH