PREMIEREDATUM: do 16 jul

Nasir

Arun Karthick
do 16 jul
PREMIEREDATUM

In het zuiden van India leidt de zachtaardige Nasir een hard leven: zijn adoptiezoon is gehandicapt, door geldtekort moet hij regelmatig maaltijden overslaan, als moslim wordt hij door hindoes als voetveeg behandeld. Toch weet hij optimistisch te blijven.

Nasir is een zachtaardige man met een hard leven. Hij moet schrapen om de dagelijkse boodschappen te bekostigen en slaat noodgedwongen maaltijden over. Adoptiezoon Iqbal heeft het lichaam van een volwassene, maar het verstand en de kwetsbaarheid van een kleuter. Ondanks alles blijft Nasir optimistisch. Hij schrijft liefdesverklaringen aan zijn vrouw en declameert eigen gedichten waar zelfs de grootste ploert stil van wordt.

Maar Nasir is ook moslim in Tamil Nadu, een zuidelijke deelstaat van India, waar het hindoenationalisme de afgelopen decennia steeds virulentere vormen heeft aangenomen. Overal op straat wordt hij geconfronteerd met propaganda die via luidsprekers de openbare ruimte in wordt gepompt. Zijn baas in de textielwinkel doet weinig om zijn afkeer jegens moslims te verbergen. En klanten behandelen hem als voetveeg. Ondertussen maakt Nasir zich zorgen om zijn vrouw die een paar dagen de stad uit is en vraagt hij zich af of hij niet beter als migrantarbeider kan gaan werken in Abu Dhabi. 

Regie
Arun Karthick
Cast
Koumarane Valavane, Sudha Ranganathan, Yasmin Rahman, Sabari, Bakkiyam Sankar, Rajesh, Jensan Diwakar
Speelduur
78 min
PREMIEREDATUM
do 16 jul
Jaar
2020
Land
India, Nederland, Singapore
Taal
Tamil; Nederlands ondertiteld

Deze film zie je ook via

Direct naar de film!

Huh?! Wat is Picl?