PREMIEREDATUM: wo 22 jul
NEDERLANDS GESPROKEN

Pinocchio (NL)

Matteo Garrone
wo 22 jul
PREMIEREDATUM

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnend acteur Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens.

Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert.

Regie
Matteo Garrone
Cast
Peter Drost (Stem), Christiaan Schreuder (Stem), Jan Nonhof (Stem), Joost Claes (Stem), Nine Meijer (Stem), Finn Poncin (Stem)
Speelduur
125 min
PREMIEREDATUM
wo 22 jul
Jaar
2019
Land
Italie
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst

BEKIJK OOK DE FILMTIJDEN VAN DE ORIGINELE VERSIE (ITALIAANS GESPROKEN)