PREMIEREDATUM: do 9 jul

Maiden

Alex Holmes
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik
do 9 jul
PREMIEREDATUM

Een adembenemend en hartveroverend verhaal over Tracy Edwards, een “pint-sized high school drop-out” van 24, die het in haar hoofd haalt om met een geheel vrouwelijke bemanning deel te nemen aan de zwaarste en gevaarlijkste zeilrace rond de wereld.

Het zijn de jaren ’80, waarin "girls aren’t for sailing, they're for screwing when you get into port". Vol van twijfel aan zichzelf, en onder immense druk, besluit Tracy een enorme uitdaging aan te gaan. Ze houdt het soms maar net vol en weet op miraculeuze wijze zowel alle denkbare maatschappelijke tegenwerking als de extreem slopende zeilomstandigheden te overwinnen.

Tracy Edwards loopt als 16-jarige weg van huis en leert zeilen via baantjes als kok en poetser op zeilboten. Wanneer ze over de Whitbread Round the World Race hoort, is ze verkocht. Vrouwen worden echter niet sterk genoeg geacht om als zeilmaat mee te mogen, laat staan kapitein of navigator te kunnen zijn. Onwaarschijnlijk volhardend lukt het haar samen met twaalf andere avontuurlijke vrouwen een boot klaar te krijgen. Journalisten sluiten weddenschappen op hoe lang het duurt voordat ze verongelukken. In de Guardian wordt de boot omschreven als "a tin full of tarts".

Tijdens een intens spannende, opwindende en tegelijkertijd prachtige wedstrijd zetten de vrouwen alles op het spel om te winnen. Ze weerstaan bizar brute weersomstandigheden en grote spanningen wanneer er mogelijk fatale beslissingen worden genomen.

Regie
Alex Holmes
Cast
Tracy Edwards
Speelduur
97 min
PREMIEREDATUM
do 9 jul
Jaar
2019
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels, Frans; Nederlands ondertiteld
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik