vr 7 aug 21:30

Buitenfilm | Almost Famous

Cameron Crowe
7 aug
21:30

Samen genieten van de Eindhovense zomer: de Buitenfilm is er weer! Vanavond zie je ALMOST FAMOUS, helemaal in het kader van ons thema We will rock you | Ongegeneerd meezingen met de beste muziekfilms. Trommel je vrienden op en bestel op tijd jullie kaartjes, want die zijn maar beperkt beschikbaar!

Scenarist-regisseur Cameron Crowe, in zijn tienerjaren popjournalist, baseerde deze film op eigen ervaringen. Crowe lijkt alles wat hij toen in zijn artikelen niet kwijt kon, vanwege ruimtegebrek of censuur, in zijn film te stoppen. Hoe een tijdschrift in mekaar stak, hoe een legendarische band (dis)functioneerde, wat groupies bezielde, hoe je als jongeling je plekje probeert te vinden, Crowe filmt het, geholpen door cameraman John Toll, met een gevoel voor sfeer en stijl die maken dat je de hasj-rook backstage bijna ruikt. Onder het genot van flarden Fleetwood Mac, Jimi Hendrix en nog veel meer wordt kristalhelder waarom poprock ook al weer zo betoverend en grensverleggend was. 

Regie
Cameron Crowe
Cast
Billy Crudup, Patrick Fugit, Kate Hudson
Speelduur
122 min
Jaar
2000
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels; Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

Ook bij de Buitenfilm houden we ons aan anderhalve meter afstand en overige richtlijnen van het RIVM. Zie ook onze huisregels