wo 29 jul 21:45

Buitenfilm | Portrait de la jeune fille en feu

Céline Sciamma
29 jul
21:45

Samen genieten van de Eindhovense zomer: de Buitenfilm is er weer! Vanavond zie je PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, helemaal in het kader van ons thema J'aime la vie | We reizen naar la douce France. Trommel je vrienden op en bestel op tijd jullie kaartjes, want die zijn maar beperkt beschikbaar!

Hartverscheurend en toch ingehouden portret van een ontluikende lesbische liefde. In de achttiende eeuw krijgt de jonge schilder Marianne (Merlant) opdracht een portret te maken van de vurige, eigenzinnige Héloïse. Omdat Héloïse weigert te poseren wordt Marianne ingehuurd om ‘Héloïse gezelschap te houden’. Met de bedoeling dat ze overdag goed naar haar kijkt, zodat ze het portret ’s nachts stiekem kan schilderen. Prachtig intense en intieme film over blikken. Van de jonge vrouwen naar elkaar, van de regisseur naar haar acteurs, en van het publiek naar de vrouwen op het scherm. Winnaar van het beste scenario en de Queer Palm op Cannes 2019. 

Regie
Céline Sciamma
Cast
Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino
Speelduur
119 min
Jaar
2019
Land
Frankrijk
Taal
Frans; Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks

Ook bij de Buitenfilm houden we ons aan anderhalve meter afstand en overige richtlijnen van het RIVM. Zie ook onze huisregels