wo 26 aug 21:00

Buitenfilm | Les Misérables

Ladj Ly
26 aug
21:00

Samen genieten van de Eindhovense zomer: de Buitenfilm is er weer! Vanavond zie je LES MISÉRABLES, helemaal in het kader van The very first time | Kakelverse premières. Trommel je vrienden op en bestel op tijd jullie kaartjes, want die zijn maar beperkt beschikbaar!

Deze film, over een politieagent die terecht komt in de anti-criminaliteitsbrigade van het 93ste arrondissement van Parijs, was de Franse inzending voor de Oscars en werd genomineerd voor Beste Internationale Film.

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties.

Regie
Ladj Ly
Cast
Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Steve Tientcheu
Speelduur
106 min
Jaar
2020
Land
Frankrijk
Taal
Frans; Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Ook bij de Buitenfilm houden we ons aan anderhalve meter afstand en overige richtlijnen van het RIVM. Zie ook onze huisregels