wo 22 jul 22:00

Buitenfilm | Duelles

Olivier Masset-Depasse
22 jul
22:00

Samen genieten van de Eindhovense zomer: de Buitenfilm is er weer! Vanavond zie je DUELLES, helemaal in het kader van ons thema J'aime la vie | We reizen naar la douce France. Trommel je vrienden op en bestel op tijd jullie kaartjes, want die zijn maar beperkt beschikbaar!

Een nette buitenwijk in de jaren zestig. Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) zijn goede buren én hechte vriendinnen. Ze leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap, waarvan de gazons even zorgvuldig gemanicuurd zijn als zijzelf. Hun gezinnen zijn haast een grote familie. Ze vieren alle belangrijke gebeurtenissen samen en delen de zorg voor hun zoontjes. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen. In plaats van elkaar onvoorwaardelijk te steunen slaat de paranoia toe en stapelen verdenkingen en verdachtmakingen elkaar op. De psychologische thriller Duelles ging in première op het Toronto International Film Festival en werd in eigen land bekroond met 9 Magrittes du Cinéma (de Belgische Oscars), een recordaantal.

Regie
Olivier Masset-Depasse
Cast
Veerle Baetens, Anne Coesen, Mehdi Nebbou, Arieh Worthalter
Speelduur
93 min
Jaar
2019
Land
België, Frankrijk
Taal
Frans; Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Ook bij de Buitenfilm houden we ons aan anderhalve meter afstand en overige richtlijnen van het RIVM. Zie ook onze huisregels