za 15 aug 21:15

Buitenfilm | Joker

Todd Philips
15 aug
21:15

Samen genieten van de Eindhovense zomer: de Buitenfilm is er weer! Vanavond zie je JOKER, helemaal in het kader van ons thema Don't you forget about me | Favoriete films aller tijden. Trommel je vrienden op en bestel op tijd jullie kaartjes, want die zijn maar beperkt beschikbaar!

Met superheldenfilms heeft deze nieuwe DC Comics-knaller niets te maken. Joker is een duister, verontrustend, gedurfd en gewelddadig drama met een geniale vertolking van Joaquin Phoenix die vanaf de eerste seconde beetgrijpt en niet meer loslaat. De film gaat over Arthur Fleck: een mentaal instabiele loner die overdag bijklust als clown, maar vooral probeert door te breken als stand-upcomedian. Hij is in het ontspoorde Gotham - waar het groeiende gat tussen arm en rijk voor enorme spanningen zorgt en mensen niet meer naar elkaar omkijken - een dankbaar doelwit voor de vuisten van straatschoffies en omhooggevallen bankiers-ettertjes. En de psychische aandoening waardoor Arthur oncontroleerbaar lacht, maakt z’n leven er niet makkelijker op. Wanneer hij zijn baan verliest en er op zijn sociale hulp én medicijnen wordt bezuinigd, begint een tragische en grimmige neerwaartse spiraal vol tegenslag en geweld. En die leidt tot de onvermijdelijke geboorte van de iconische Clown Prince of Crime, aka Joker.

Regie
Todd Philips
Cast
Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro, Frances Conroy, Brett Cullen, Marc Maron
Speelduur
124 min
Jaar
2019
Land
Verenigde Staten, Canada
Taal
Engels; Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Ook bij de Buitenfilm houden we ons aan anderhalve meter afstand en overige richtlijnen van het RIVM. Zie ook onze huisregels