wo 15 jul 22:00

Buitenfilm | Hors normes

Olivier Nakache, Éric Toledano
15 jul
22:00

Samen genieten van de Eindhovense zomer: de Buitenfilm is er weer! Vanavond zie je HORS NORMES, helemaal in het kader van ons thema J'aime la vie | We reizen naar la douce France. Trommel je vrienden op en bestel op tijd jullie kaartjes, want die zijn maar beperkt beschikbaar!

Deze film van de makers van Intouchables vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart. Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen. 

Regie
Olivier Nakache, Éric Toledano
Cast
Vincent Cassel, Reda Kateb, Lyna Khoudri, Hélène Vincent
Speelduur
114 min
Jaar
2019
Land
Frankrijk
Taal
Frans; Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Ook bij de Buitenfilm houden we ons aan anderhalve meter afstand en overige richtlijnen van het RIVM. Zie ook onze huisregels