vr 3 jul - wo 8 jul

Waves

Trey Edward Shults
3
jul
-
8
jul

WAVES is een prachtige film over een uit elkaar vallende familie in Florida, die zich gedraagt als de zee: een storm aan emoties, een camera die je in de scène duwt, er weer uit trekt, overstromingen van kleuren en af en toe hoog oplaaiende, geweldige muziek. Laat je meevoeren op de golven.

Een ontroerend verhaal over de kracht van medeleven en groei in de meest donkere tijden, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het levendige landschap van Zuid Florida.

WAVES gaat over de emotionele reis die een Afro-Amerikaanse familie doormaakt, met aan het hoofd een integere, maar dominante vader, gespeeld door Sterling K. Brown (This is Us). Ze ontdekken allemaal op hun eigen manier hoe ze om moeten gaan met angst, liefde en vergeving en hoe ze de weg naar elkaar terug kunnen vinden na een traumatische gebeurtenis.

De indrukwekkende ensemblecast bestaat o.a. uit Kelvin Harrison Jr. (The Photograph, The High Note, Luce), Sterling K. Brown (This is Us, Black Panther), Taylor Russell (Escape Room, Lost in Space), Lucas Hedges (Honey Boy, Manchester By the Sea), Alexa Demie (Mid 90’s, Euphoria) en Renée Elise Goldsberry (The House With a Clock in its Walls, Sisters) en is geschreven en geregisseerd door Trey Edward Shults (It Comes at Night).

Deze derde film van regisseur Shults is een persoonlijke boodschap over liefde en verlies en het verhaal wordt voortgedreven door een dynamische en meeslepende soundtrack met o.a. nummers van Frank Ocean, Radiohead en een betoverende score van Academy Award-winnend duo Trent Reznor en Atticus Ross (The Social Network).

Regie
Trey Edward Shults
Cast
Kelvin Harrison Jr., Sterling K. Brown, Renée Elise Goldsberry, Taylor Russell, Alexa Demie, Lucas Hedges
Speelduur
135 min
PREMIEREDATUM
do 11 jun
Jaar
2019
Land
Verenigde Staten
Taal
Nederlands

"Net zo intelligent en oprecht als Barry Jenkins' Moonlight."

**** The Guardian