do 28 mei 20:00 - 21:00

Webinar bij de film Lockdown met Pieter Kuijpers en Ingeborg van den Bold

Natlab, Bibliotheek Eindhoven
28 mei
20:00 - 21:00
  • do 28 mei
    20:00 - 21:00
    Webinar bij de film Lockdown
    Online
    gratis

Boodschappen doen, in een park zitten, winkelen, werken. We zijn er inmiddels allemaal aan gewend om dat netjes met anderhalve meter afstand van anderen te doen. Maar hoe maak je in hemelsnaam een film volgens de maatregelen?

Toneelgroep Maastricht en filmmaker Pieter Kuijpers wisten een oplossing: ze maakten de eerste videocallfilm, opgenomen vanuit de huizen van de acteurs, achter hun computers. Lockdown is een komische thriller over de artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, die proberen het theatergezelschap én hun huwelijken te redden tijdens de Coronacrisis.

Dit is niet het enige creatieve, vernieuwende project dat de afgelopen twee maanden is gestart. Donderdag 28 mei om 20.00 uur gaan regisseur Pieter Kuijpers en filosoof Ingeborg van den Bold daarover in gesprek tijdens een gratis webinar. Hoe kunnen we als samenleving leren van al die creatieve oplossingen? En hoe kan dat doorwerken op mensen met minder kapitaal? Creativiteit is belangrijker dan ooit!

Aanmelden voor de webinar doe je hier.

Kijk Lockdown alvast via Picl of NPO Plus. Je kunt de film ook na het gesprek pas kijken, op zaterdag 6 juni komt hij op NPO 3.