do 29 okt 19:30

Grootmeesters van het Witte Doek 4 | Quentin Tarantino & Sofia Coppola

Rudi de Boer
29 okt
19:30

In deze vierdelige filmcursus gaat Rudi de Boer aan de hand van filmfragmenten in op het werk van de grootmeesters van het witte doek. We ontdekken de 'signature' van Hitchcock, Kubrick, Fellini, Scorsese, Almodóvar, Von Trier, Tarantino en Coppola. 

Het laatste deel van de cursus staat in het teken van Quentin Tarantino en Sofia Coppola. Tarantino staat bekend om zijn niet-lineair vertellen van een verhaal, de popcultuur die wordt verheerlijkt en de dialogen die gaan over alledaagse dingen. Uiteraard vermengd met het nodige geweld. 

Helaas is het overgrote deel van de filmregisseurs nog steeds man, hier komt echter wel verandering in. Een bekende vrouwelijke regisseur is Sofia Coppola. Haar films worden gekenmerkt door eenzame karakters die op zoek zijn naar zichzelf. Naast Tarantino en Sofia Coppola zullen we nog een aantal interessante regisseurs onder de loep nemen.


Over Rudi de Boer

Rudi heeft altijd een grote interesse gehad voor alles wat met film te maken heeft. Hij is afgestudeerd aan Utrecht Universiteit met de studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap. Daar heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van de film en is hij meer te weten gekomen over andere filmculturen. Zijn kennis zet hij nu in bij het doen van nagesprekken bij films en het geven van filmcursussen.

De avonden zijn los te bezoeken.