do 15 okt 19:30

Grootmeesters van het Witte Doek 3 | Pedro Almodóvar & Lars von Trier

Rudi de Boer
15 okt
19:30

In deze vierdelige filmcursus gaat Rudi de Boer aan de hand van filmfragmenten in op het werk van de grootmeesters van het witte doek. We ontdekken de 'signature' van Hitchcock, Kubrick, Fellini, Scorsese, Almodóvar, Von Trier, Tarantino en Coppola. 

Het derde deel van de cursus staat in het teken van Pedro Almodóvar en Lars von Trier. Almodóvar is een van de bekendste en meest geprezen Spaanse regisseurs van dit moment. Hij maakt opvallend vaak gebruik van felle kleuren, met name de kleur rood. Ook zien we in zijn films vaak sterke vrouwen als hoofdkarakters. Kenmerkend voor Lars von Trier is dat hij bij elke film zorgt voor controverse. Zijn karakters zijn vaak provocerend, depressief en/of pessimistisch. Naast Almodóvar en Von Trier zullen we nog een aantal interessante regisseurs onder de loep nemen.


Over Rudi de Boer

Rudi heeft altijd een grote interesse gehad voor alles wat met film te maken heeft. Hij is afgestudeerd aan Utrecht Universiteit met de studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap. Daar heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van de film en is hij meer te weten gekomen over andere filmculturen. Zijn kennis zet hij nu in bij het doen van nagesprekken bij films en het geven van filmcursussen.

De avonden zijn los te bezoeken.